1. Eline Kippers - van Lint (v) - Drogteropslagen

Hoi, ik ben Eline Kippers - van Lint, 35 jaar en ik woon samen met mijn man en twee jonge kinderen in Drogteropslagen. Naast dat ik docent CKV en beeldende kunst ben op een middelbare school in Assen, heb ik ook mijn eigen bedrijf in kunst- en cultuureducatie. Het spreekt dan ook voor zich dat ik kunst en cultuur heel belangrijk vindt, ook hier in gemeente De Wolden.

Naast kennis van onderwijs, kunst, cultuur en verschillende woonvormen beschik ik ook over groene vingers.

Als moeder ben ik bezorgd over de toekomst voor mijn kinderen. Zelfs mijn oudste zoon, een basisschoolkind, is bezorgd over zijn toekomst. En dat terwijl mijn kinderen opgroeien in De Wolden, een mooie gemeente ideaal voor een zorgeloze jeugd en toekomst.

Maar hoe kan de toekomst zorgeloos zijn wanneer we nu al te maken hebben met de klimaatcrisis, de coronacrisis, wooncrisis, er misschien een energiecrisis op ons afkomt en we leven in een steeds harder wordende maatschappij?

Gelukkig zijn er nog zoveel kansen waar we nu wat mee kunnen doen! En ik wil daar graag aan meedoen. Onze kinderen en de generaties na hen, kunnen hier niets aan veranderen. Wij als volwassenen hebben die mogelijkheden nu nog wel. En dat is precies de reden waarom ik op de lijst van GroenLinks ben gaan staan.

Ik sta dan ook helemaal achter het standpunt van GroenLinks dat natuurinclusiviteit bij alle beslissingen een groot gewicht zou moeten hebben. Of het nu gaat om natuur- en groenbeheer, woningbouw, de agrarische sector, verkeer of de energietransitie. De natuur is onze grootste bondgenoot.

Ik heb wel zin in een positieve toekomst, met een groene en sociale gemeente! Niet alleen voor alle huidige inwoners, maar ook voor de generaties na ons. Jij ook?

Stem dan op GroenLinks.