12. Joop Verburg (m) - Zuidwolde

Mijn naam is Joop Verburg en ik ben geboren in 1949. Ik ben al ruim 10  jaar uit het gewone arbeidsproces na bijna 40 jaar werk in Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen. Ik ben al heel mijn leven in de natuur geïnteresseerd.

Sinds mijn vertrek bij Bethesda ben ik intensief bezig met studie, onderzoek, veldwerk, inventarisatie, schrijven enzovoort en met overleg voeren met allerlei instanties op het terrein van natuur en milieu. Sinds 1989 maak ik deel uit van het bestuur van Natuurvereniging Zuidwolde.

Ik maak mij ernstig zorgen over de toekomst van de aarde en dat maakt dat ik mij van harte heb aangesloten bij GroenLinks. Wanneer het gaat om actiepunten om natuur en milieu te beschermen en te zorgen voor een leefbare aarde in combinatie met omzien naar elkaar, biedt GroenLinks het meeste houvast.

Ook in onze gemeente wil ik mij inzetten voor natuur en biodiversiteit, voor schone grond en schoon water en voor een mooi en afwisselend landschap.