2. Henk van IJzendoorn (m) - Ruinen

Mijn naam is Henk van IJzendoorn, 67 jaar. Ik woon in het mooie Ruinen in het buurtschap Oldenhave. Inmiddels ben ik, na ruim 40 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben (waarvan de laatste 10 jaar als directeur van een basisschool) aan het genieten van mijn pensioen.

Voor mij is het belangrijkste actiepunt in het programma van GroenLinks De Wolden dat wonen in de gemeente in de toekomst voor iedereen betaalbaar, leefbaar en levendig is.

Ik ben inmiddels op verschillende gebieden actief:

  • Steunraadslid GroenLinks de Wolden
  • Bestuurslid van Dorpsbelangen Rune,
  • Bestuurslid van Reestdal Energie,
  • Energiecoach De Wolden,
  • Buurtbemiddelaar Hoogeveen/De Wolden
  • Vrijwilliger bij Natuurmonumenten: gastheer schaapskooi Lhee
  • Schaatstrainer bij de Sven Kramer Academy Heerenveen
  • Opleider van schaatstrainers bij de KNSB

Onderwijs, duurzaamheid, verkeer en aandacht voor de ontwikkelingen in de verschillende kernen van De Wolden zijn de onderwerpen waarop ik mijn bijdrage zou willen leveren in het team van GroenLinks De Wolden.
Ik heb me kandidaat gesteld voor de lijst van GroenLinks omdat ik graag mijn bijdrage wil leveren aan een gemeente waarin het prettig wonen is, zowel nu als in de toekomst. Een mooie groene, gezonde leefomgeving waar goede zorg is voor alle inwoners.

Voor mij is het belangrijkste actiepunt in het programma van GroenLinks dat: Wonen in de gemeente in de toekomst voor iedereen betaalbaar, leefbaar en levendig is. GroenLinks zet vol in op duurzame en natuurinclusieve woningen.
Er komt meer ruimte voor verschillende typen woningen en voor gecombineerd gebruik van gebouwen door allerlei mensen.

Een stem voor GroenLinks De Wolden zorgt ervoor dat er volop aandacht is voor onze leefomgeving en dat we nu en in de toekomst op een gezonde wijze samen kunnen leven, waarbij er steun en aandacht is voor de inwoners die onvoldoende middelen hebben om mee te kunnen doen.