3. Maja Overvliet  (v) - Zuidwolde

Hallo, ik ben Maja Overvliet, ik ben 59 jaar en ik woon samen met mijn man Taco al ruim 30 jaar in de kern van Zuidwolde. Ik ben verpleegkundige en werk op de operatiekamer. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig op mijn volkstuin waarin ik biologisch (dynamisch) probeer te tuinieren. Wij wandelen en fietsen veel in onze prachtige woonomgeving. Ook besteed ik graag mijn tijd aan liturgie en jongerenwerk in onze kerkgemeenschap.

Mijn expertise binnen het team van GroenLinks de Wolden betreft vooral duurzaamheid en de groene leefomgeving.
Omdat ik het belangrijk vind dat ook de generaties na ons van een leefbare woonomgeving gebruik kunnen maken, wil ik me daar graag ook via de gemeentelijke politiek voor inzetten.
Een belangrijk actiepunt van GroenLinks de Wolden is het natuurinclusief bouwen en renoveren.  Ook het zoeken naar innovatieve mogelijkheden van het bouwen voor doelgroepen: ouderen (b.v knarrenhof), jongeren, mensen met beperkingen enz. spreekt mij erg aan.
Het is zoals gezegd wordt " twee voor twaalf" ; als we nu de juiste, duurzame keuzes maken, kunnen we het tij nog ten goede keren. Dat is in ons aller belang!