Ben jij ook nieuwsgierig naar de kieslijst van GroenLinks De Wolden?

Ben jij ook nieuwsgierig naar de kieslijst van GroenLinks De Wolden?

Lees snel verder of klik hieronder om de kieslijst te zien.

Klik hier voor de kieslijst

Achter de schermen zijn we natuurlijk al een hele tijd bezig om de gemeenteraadsverkiezingen voor te bereiden. Dat begon met, en dat mogen we echt wel zeggen, ons prestigieuze verkiezingsprogramma waar we met z’n allen erg ons best op hebben gedaan. En we zijn er trots op.

Nieuw elan werkt aanstekelijk

Al snel daarna zijn we ons gaan beraden op een lijsttrekker. De oude garde die al jaren de kar getrokken had vond dat het tijd werd voor vernieuwing en zo mogelijk verjonging. En ja, daar kwam opeens Eline Kippers dapper naar voren stappen en gaf aan dat zij wel zin had in deze uitdaging! Vanaf dat moment is zij zich met veel passie in het GroenLinks-verhaal gaan verdiepen.

Dit nieuw elan werkt aanstekelijk en resulteert in een prachtige diverse kandidatenlijst, die het totale kleurenpalet van GroenLinks beslaat.

En idealen én de power om tot actie over te gaan

Laten we beginnen met onze nummer 1 Eline. Deze jonge veelzijdige vrouw is al haar hele leven op allerlei manieren met kunst bezig. Een blik in de werk/winkelruimte laat meteen zien dat creativiteit in haar DNA zit. En dat is iets dat je goed kunt gebruiken in de politiek. Naast het geven van CKV lessen op middelbare scholen heeft zij ook nog een eigen bedrijf en is zij moeder van twee jonge kinderen. Zij heeft én idealen én de power om tot actie over te gaan.

De nummers één en twee vormen een sterk tandem

Voor de gemeenteraadsverkiezingen vormt Eline een tandem met Henk van IJzendoorn (2). Henk is jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs en zit na zijn pensionering niet bepaald stil. Hij is actief in diverse besturen en is onder andere energiecoach en schaatstrainer!
Bij dit tweetal spat de energie er vanaf om in De Wolden aan de slag te gaan.

Zowel nieuwkomers als mensen van het eerste uur,  zoals Erik Verheijen (6) en Dieneke Velema (10),  staan op de lijst. Evenals Imke Berghuis (7) die de afgelopen vier jaar voor GroenLinks in de gemeenteraad zat. Zij heeft bergen werk verzet en, zoals ze zelf zegt, veel geleerd. Erg blij is ze dat er een jonge kandidaatlijsttrekker gevonden is die het stokje van haar over kan nemen.

Eline en Henk zijn zich al aan het warm lopen en hebben regelmatig overleg met Imke. Henk is het laatste jaar ook al steun-raadslid geweest.  

Diverse expertises

De andere kandidaten van de kieslijst zijn op diverse terreinen actief ; zoals bijvoorbeeld Maja Overvliet (3) die veel expertise heeft op het gebied van duurzaamheid en groene leefomgeving of Job de Jonge (4) zich sterk maakt voor de aanpak van de CO2 uitstoot en het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

Los van de verschillende expertises hebben alle kandidaten een groen en sociaal De Wolden hoog in het vaandel staan en om dit te realiseren zijn bereid daarvoor de mouwen op te stropen!

Vragen voor onze kandidaten? Aarzel niet om contact op te nemen!