MijnStem als stemhulp

MijnStem als stemhulp

Op 14, 15 en 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. In gemeente De Wolden doen 7 partijen mee. Jij kunt dus mee bepalen wie er de komende vier jaar in de gemeenteraad plaats nemen. Maar welke partij past nu het beste bij jou als inwoner? Wij hopen natuurlijk GroenLinks!

Omdat Gemeente De Wolden haar inwoners graag helpt met kiezen wordt voor het eerst gebruik gemaakt van MijnStem. Dit is een online stemhulp die je op basis van stellingen keuzes laat maken met als  resultaat dat jij weet welke partij het best past bij jouw keuzes.

Maandag 17 januari kwamen de afgevaardigden van de 7 partijen bijelkaar. Zij moesten samen beoordelen welke stellingen geschikt zouden zijn voor MijnStem in gemeente De Wolden. De stellingen zijn gebaseerd op de diverse partijprogramma's en daarnaast op stellingen die de partijen zelf hebben aangeleverd.

STELLINGEN MET EEN SPECIFIEK STANDPUNT

De stellingen waar alle partijen het over eens zijn worden niet gebruikt. Het gaat juist om de stellingen waarin de partijen een specifiek standpunt in nemen, waarbij zij met andere partijen in meer of mindere mate van mening verschillen. Dit betekent helaas dus ook dat niet alle belangrijke onderwerpen van een partij vertegenwoordigd zijn.

Lijsttrekker Eline Kippers - van Lint en steunraadslid Henk van IJzendoorn als afgevaardigden van GroenLinks De Wolden

De afgevaardigden van GroenLinks De Wolden, lijststrekker Eline Kippers - van Lint en beëdigd steunraadslid Henk van IJzendoorn hebben hun best gedaan om er voor te zorgen dat er veel van de voor GroenLinks belangrijke thema's in zitten. Denk bijvoorbeeld aan natuur en diversiteit, woningbouw, cultuur, verkeersveiligheid, energietransitie en de zorg voor minima en mensen in de bijstand. Maar ze hadden gehoopt op iets meer onderwerpen die GroenLinks belangrijk vindt, zoals groenbeheer en natuurinclusiviteit. Ook de GroenLinks opvattingen over duurzaamheid komen helaas onvoldoende naar voren. En er zijn nog veel meer onderwerpen die wij van belang vinden, maar helaas niet zijn opgenomen.

Gelukkig zijn onze standpunten en veel van onze ideeën terug te vinden in ons partijprogramma. En natuurlijk doen wij ons best iedereen zo goed mogelijk te informeren, zodat deze stemhulp eigenlijk niet meer nodig is.