Burgermeester online op bezoek bij GroenLinks De Wolden

Burgermeester online op bezoek bij GroenLinks De Wolden

Een aantal teamleden heeft afgelopen week kennis gemaakt met onze nieuwe burgemeester Inge Nieuwenhuizen. Al eerder had onze fractievoorzitter Imke Berghuis Nieuwenhuizen tijdens een kennismakingswandeling meegenomen naar het Zwarte Gat, één van de mooie plekken in de Wolderse natuur. Dat was een zeer aangename ontmoeting. Maar omdat GroenLinks De Wolden natuurlijk uit meer mensen bestaat werd een afspraak met GroenLinks gemaakt. Vanwege de coronamaatregelen was een online ontmoeting de enige optie. Voorafgaand aan het online fractieoverleg van GroenLinks was er tijd om de leden van ons team kennis met haar te laten maken.

Na een voorstelrondje was het tijd voor zowel politieke als persoonlijke vragen. "In geen jaren tijd heeft iemand mij ooit gevraagd waarom ik voor de VVD gekozen heb!", reageerde ze lachend toen wij hier nieuwsgierig naar vroegen. "Maar ik heb altijd erg prettig samen gewerkt met GroenLinks" voegde zij aan haar uitgebreide antwoord toe.

De meer persoonlijk vragen gingen over haar achtergrond, voormalig werk en haar gezin. De naam van de nieuwe lijsttrekker van GroenLinks kan ze makkelijk onthouden, zo heet haar oudste dochter ook. Verder waren wij natuurlijk benieuwd hoe het nu is om aan de andere kant van het land te wonen. Nieuwenhuizen was in ieder geval blij dat ze snel een tijdelijke woning in Zuidwolde heeft gevonden. Dat maakt het wennen aan zowel haar nieuwe functie als burgemeester, als aan onze gemeente een stuk makkelijker. Ze geeft aan dat zij zichzelf 100 dagen geeft om zich alles eigen te maken. Tot die tijd is het nog wat wennen, maar ze heeft er alle vertrouwen in dat het haar gaat lukken. En wie weet vindt ze binnen die tijd ook wel een vaste woning.                                                       Wij kijken in ieder geval uit naar een fijne samenwerking!