GroenLinks De Wolden geeft groen licht voor Blijdenstede

GroenLinks De Wolden geeft groen licht voor Blijdenstede

(Imke Berghuis) De fractie van GroenLinks De Wolden heeft afgelopen dinsdag na intensief beraad groen licht gegeven voor de bouw van het appartementencomplex Blijdenstede in Ruinerwold.

Woningkans

Er ligt in Nederland, en dus ook in De Wolden, een enorme opgave voor woningbouw. De vraag naar woningen wordt steeds groter en nu is er de kans om in De Wolden een mooi complex, geschikt voor jong en oud, te bouwen aan Dijkhuizen in Ruinerwold. GroenLinks De Wolden is een groot voorstander van inbreiden en ziet met de realisatie van dit complex, dat ruimte biedt aan maar liefst 20 huishoudens, een mooie kans om aan deze opgave voor nieuwe woningen te voldoen. Dijkhuizen is een zeer geschikte locatie dichtbij alle voorzieningen. Met de bouw van dit appartementencomplex komen er andere woningen vrij en kunnen gezinnen doorstromen en starters instromen.

Aandachtspunten

Aan het ontwerp is veel aandacht besteed waardoor het gebouw een meerwaarde is voor Ruinerwold. Over het rieten dak is de fractie minder te spreken, wat ons betreft wordt er voor een natuurlijk materiaal gekozen. We zien graag dat het gebouw natuurinclusief wordt gebouwd, met een voor vogels toegankelijk dak en voor vleermuizen toegankelijke spouw. Daarnaast hoopt de fractie dat er veel groen om het gebouw komt, dit geeft een natuurlijke uitstraling.

De fractie vindt verder dat er gewaakt moet worden voor huisjesmelkers. De kopers van de appartementen moeten zelf de woning betrekken.

Aan de slag

Uitstel zien we niet zitten; opnieuw naar de tekentafel betekent nog langere procedures en de prijzen van de woningen zullen daardoor wellicht alleen maar stijgen. Geen wenselijke situatie. En dat vond de meerderheid van de gemeenteraad afgelopen donderdag (27 januari) ook. Dus daarom zeggen wij:

DOEN met veel aandacht voor GROEN!

Vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op!